Z kozim serem

Składniki (na 4 porcje): kozi ser, mix sałat, garść orzechów włoskich, garść natki pietruszki i bazylii, pół szklanki oliwy, kilka łyżek octu balsamicznego, łyżeczka miodu i musztardy, sok z cytryny, 8 kromek bagietki.

Sposób przygotowania: zacznij od rozgrzania piekarnika do temperatury 200 stopni. Pokrój bagietkę i ser, a następnie połóż go na pieczywie i włóż do piekarnika na ok. 5 min, albo do momentu, aż górna część sera zacznie się rumienić. Pamiętaj, aby nie trwało to zbyt długo, żeby ser nie spłynął z grzanki. W tym czasie przygotuj sos: zmiksuj pietruszkę i bazylię z oliwą, octem, miodem, musztardą oraz sokiem z cytryny. Wyciągnij grzanki z piekarnika, ułóż na sałacie posypanej orzechami i polej sosem.

kaloryczność 1 porcji: 278 kcal (z bagietką)