KWAS CHLEBOWY DOBRY NIE TYLKO DLA ZDROWIA
W 100 proc. naturalny, orzeźwiający i smaczny, wyprodukowany z putkowego pieczywa.
Kwas Chlebowy służy nie tylko zdrowiu! Charytatywny napój stworzony w ramach projektu „By Rzemiosło Rosło” powrócił na półki Piekarni Cukierni Putka.
Pierwszy raz wyjątkowego napoju nasi Klienci mogli skosztować jesienią 2022 roku. Zmobilizowani pozytywnymi komentarzami i reakcjami twórcy Kwasu Chlebowego ze Stowarzyszenia Wolny Kraft, w tegorocznej edycji opracowali nową recepturę oraz proces produkcji. Tym razem do współpracy, obok Piekarni Cukierni Putka, zaprosili rzemieślniczą firmę z Jaworzna – Browar Bury.
Smak napoju przerósł wszelkie oczekiwania. Jest odczuwalnie gazowany, wytrawny, chlebowy, z delikatną nutą naturalnej słodyczy, którą zawdzięcza dodatkowi rodzynek. Jego aromat przywodzi na myśl świeżo upieczony chleb, nadal bowiem najważniejszym składnikiem jest tu chleb żytni na zakwasie z Piekarni Cukierni Putka.
Dobry z natury i dla idei. Choć kwasów chlebowych na naszym rynku można znaleźć niemało, ten odróżnia się od większości niemal pod każdym względem.
Więcej informacji na temat kwasu i jego właściwości znajdziecie tutaj: https://rzemieslniczykwaschlebowy.pl/
W tegorocznej edycji beneficjentem wydarzenia został Projekt Fundacji Legii – Letnie obozy dla osób niepełnosprawnych.
Tym razem wspólnie udało nam się uzbierać 10 930 zł.
Głosowanie się skończyło, ale Ten Kwas Pomaga! dalej!
Część zysków ze sprzedaży każdej butelki trafi do potrzebujących.