W naszej codziennej pracy łączymy nowoczesną technologię z tradycyjnymi metodami wypieku.
Nie używamy substancji sztucznie przedłużających trwałość produktów. Wykorzystujemy tradycyjne receptury i metody wypieku bez „chodzenia na skróty”. Pozwalamy ciastu dojrzeć w naturalny sposób, nie przyspieszając jego rozrostu zbyt wysoką temperaturą czy dużymi ilościami drożdży. Nasze chleby powstają na naturalnym zakwasie.
Wypieki Putka dostarczane są do piekarni nawet 4 razy dziennie, co gwarantuje ich najwyższą świeżość. Stosujemy również metodę dojrzewającego wypieku dla około 20 rodzajów produktów (bułki, przekąski, drożdżówki).
Współpracujemy ze stałymi, sprawdzonymi dostawcami, oferującymi jedynie surowce najwyższej dostępnej jakości. Nasze wyroby od lat odznaczają się doskonałymi walorami smakowymi, stale poszukujemy też nowych rozwiązań i ulepszamy już isteniejace receptury.
Mając na względzie dobrostan kur niosek, do wypieku naszych produktów oraz do kanapek i sałatek używamy wyłącznie jaj ściółkowych oraz z wolnego wybiegu. Jesteśmy pierwszą siecią piekarsko-cukierniczą w Polsce, która całkowicie wyeliminowała jaja klatkowe z wszystkich swoich obszarów produkcyjnych. Dodatkowo zrobiliśmy to w 2023 roku, dwa i pół roku przed zakładanym terminem.
Jesteśmy solidnym partnerem dla naszych kontrahentów. Za wykonaną usługę płacimy zawsze w terminie i tego samego oczekujemy od innych. Jesteśmy znani jako dobry i uczciwy pracodawca, dzięki czemu możemy się pochwalić kadrą kompetentnych, oddanych pracowników.
Jesteśmy blisko naszych Klientów nie tylko otwierając nowe piekarnie i podążając za współczesnymi trendami żywieniowymi. Każdego dnia angażujemy się w akcje charytatywne, sposnsorujemy także liczne wydarzenia sportowe oraz kulturalne.