Filozofia działania

 

W naszej codziennej pracy łączymy nowoczesną technologię z tradycyjnymi metodami wypieku.

Świeżość ma dla nas wyjątkowe znaczenie

Nie używamy substancji sztucznie przedłużających trwałość produktów. Wykorzystujemy tradycyjne receptury i metody wypieku bez „chodzenia na skróty”. Pozwalamy ciastu dojrzeć w naturalny sposób, nie przyspieszając jego rozrostu zbyt wysoką temperaturą czy dużymi ilościami drożdży. Nasze chleby powstają na naturalnym zakwasie.

Wypieki Putka dostarczane są do piekarni nawet 4 razy dziennie, co gwarantuje ich najwyższą świeżość. Stosujemy również metodę dojrzewającego wypieku dla około 20 rodzajów produktów (bułki, przekąski, drożdżówki).  

Mamy przepis na jakość i smakowitość

Współpracujemy ze stałymi, sprawdzonymi dostawcami, oferującymi jedynie surowce najwyższej dostępnej jakości Nasze wyroby od lat odznaczają się doskonałymi walorami smakowymi, stale poszukujemy też nowych rozwiązań i ulepszamy już isteniejace receptury.

Mając na względzie dobrostan kur niosek, do wypieku naszych produktów oraz do kanapek i sałatek używamy wyłącznie jaj ściółkowych oraz z wolnego wybiegu. Jesteśmy pierwszą siecią piekarsko-cukierniczą w Polsce, która całkowicie wyeliminowała jaja klatkowe z wszystkich swoich obszarów produkcyjnych. Dodatkowo zrobiliśmy to w 2023 roku, dwa i pół roku przed zakładanym terminem. 

Jesteśmy solidnym partnerem dla naszych kontrahentów. Za wykonaną usługę płacimy zawsze w terminie i tego samego oczekujemy od innych. Jesteśmy znani jako dobry i uczciwy pracodawca, dzięki czemu możemy się pochwalić kadrą kompetentnych, oddanych pracowników.

Bliskość wpisana jest w naszą wyjątkowość

Jesteśmy blisko naszych Klientów nie tylko otwierając nowe piekarnie i podążając za współczesnymi trendami żywieniowymi. Każdego dnia angażujemy się w  akcje charytatywne, sposnsorujemy także liczne wydarzenia sportowe oraz kulturalne.