dla głodnych zdrowia
Świadome odżywianie się to podstawa zdrowia, dlatego w Putce posiadamy linie produktowe dopasowane do indywidualnych potrzeb klientów.
Spożywanie żywności funkcjonalnej nie tylko pozytywnie wpływa na pracę układu pokarmowego,
krążeniowego i odpornościowego, ale jest również odpowiedzią na wyzwania cywilizacyjne.
Przekonaj się jak pieczywo może wspierać w walce z miażdżycą, chorobą wieńcową,
nadciśnieniem tętniczym, naturalnie ograniczyć ryzyko otyłości, cukrzycy czy próchnicy.
Choroby układu sercowo-naczyniowego są bardzo powszechne. Dlatego warto przyjrzeć się temu, jakie składniki trafiają na nasze talerze. Świetnym sposobem na utrzymanie odpowiedniego poziomu cholesterolu mogą być produkty zawierające beta-glukan, który jest składnikiem błonnika spożywczego. Działa on pozytywnie na układ trawienny, regulując pracę jelit i korzystnie wpływa na nasze samopoczucie.

Żywność ekologiczna jest tworzona zgodnie z prawami natury. Nie ma w niej substancji przyspieszających wzrost, pestycydów, metali ciężkich i innych surowców szkodliwych dla naszego zdrowia. Logo europejskiej żywności ekologicznej to gwarancja,
że kupujesz produkty spełniające najwyższe standardy jakości.

Gdy zmagasz się z celiakią lub cierpisz na nietolerancję glutenu, nie oznacza to, że musisz zrezygnować z codziennego spożywania pieczywa. Wybieraj produkty oznaczone symbolem przekreślonego kłosa.

Produkty bezglutenowe
certyfikowane przez Polskie
Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej

Odpowiednio zbilansowana dieta odgrywa ważną rolę u osób chorych na cukrzycę. Diabetycy nie powinni całkowicie rezygnować z pieczywa ze względu na dostarczany przez nie błonnik. Przekonaj się, że jest pieczywo odpowiednie na diecie cukrzycowej.

Produkty dla diabetyków
dla osób poszukujących produktów
o niskim indeksie glikemicznym,
będących na diecie cukrzycowej

dla głodnych zdrowia
...i głodnych wiedzy
Doktor Ania sprawdza
produkty Putki
